Är det något du tänker på när du sitter där med en kall en? Imman täcker glaset och börjar så smått att droppa. Då tänker du väl

– ”Här sitter jag och gottar mig som folk har gjort i tusentals år!”

Eller kanske inte? Men nästa gång kanske du ska ta dig en funderare i mer historiska banor. För man kan ju tänka sig att öl har funnits i ganska många år, ungefär så länge som vi haft spannmål. Korn, närmare bestämt. För visst är vi människor sådana att vi först kommer på något bra, och så två sekunder senare kommer vi på ett sätt att göra det ännu bättre? Som att förädla det här spannmålet till en nobel dryck, till exempel!

Tänk glädjen hos våra förfäder när dom hade sin kompakta, ojästa kornbrödkaka, doppade den i vatten, glömde den där ett tag och kom tillbaka till en underbart god, jäst korngröt, mums. Vem vill inte vidareutveckla en så bra idé?!

Tidsmässigt är vi nu några tusen år före vår tideräkning, och här någonstans kom man fram till att man kunde kanske använda humle till något fiffigt. Öl, till exempel.

Det visade sig nämligen att humlen hade läkande egenskaper, något som gjorde att ölet fick en ännu mer prominent plats i folks liv. För visst har man någon gång möjligen skyllt på att ölet gör gott för hälsan och själen, när man svept i sig ett glas till?

Det kanske var så ölhävning kom till – den som var sundast och nyttigast var den som svepte flest öl snabbast?!

Välj ett par ölglas till julgåva

Delar företaget där du är anställd ut gåvokort som julklapp till er i personalen? I så fall går det fint att välja ett par snygga ölglas ur sortimentet som gåva. Ni väljer helt fritt ur ett brett sortiment er egen gåva istället för som det brukar vara (sämre) att ni får en förbestämd produkt av arbetsgivaren!